L’albergínia i les seves propietats

L’albergínia és una verdura que es conrea a finals de primavera. Són originals de l’Índia. Pertanyen a la família de les solanàcies com el tomàquet, pebrot i patata. Poden ser més o menys llargues i gruixudes. N’hi ha blanques, grogues, verdes, a ratlles i fins ataronjades.

És un aliment de propietats molt beneficioses sobre la digestió dels àcids grassos, la pressió arterial, la salut dels ronyons i la resistència a les malalties en general. No és estrany que formi part de plats exquisits en les cuines tradicionals d’Àsia, Orient Mitjà, el nord d’Àfrica i el sud d’Europa.

Les albergínies que té un alt poder antioxidant (per això s’enfosqueixen i s’oxiden quan les talleu. Això es deu a uns pigments vegetals anomenats flavonoides).

Es una verdura que té un alt contingut en aigua (93%). Són molt utilitzades en dietes per aprimar. Són bones per a la pell.

Ajuden a reduir el colesterol.

Ens aporten un gran contingut en minerals (sobretot fòsfor, potassi i ferro), un alt contingut en vitamines (A, B1, B2 i C) i fibra (2,5 g de fibra per 100 gr d’albergínies) .

És un dels vegetals amb menys contingut en sodi pel que es recomana per a persones amb problemes d’hipertensió.

D’una altra de les propietats de les albergínies és que el seu consum ens ajuda a combatre l’insomni.


author
Per David

Receptes Vegetarianes. Tarragona receptes@receptesvegetarianes.com