Propietats de l’avellana

Ja que a la meva terra es cultiven molts avellaners, avui parlarem del seu fruit, l’avellana.

L’avellana té un contingut molt baix en aigua, més o menys un 5 % però un alt contigut en valor energètic (645 kcal als 100 g).

Ens aporta una alta qualtitat de greixos insaturats i fitoesterols. Gràcies a ells ens regula el colesterol i els triglicèrids.

Al menjar avellanes ens nudrim amb vitamia A (ajuda a la prevenció de problemes visuals i de la pell), C i E (antioxidants naturals), B1, B2, B3 i B9. Són riques en minerals com el calci, el magnesi, el ferro, fòsfor i el potasi. Amb aquests minerals i al ser baix en sodi, les avellanes ens ajuden cardiovascularment. També ens aporta fibra i proteïnes.

Les vitamines del grup B, juntament amb el potasi i el fòsfor en equilibren el sistema nerviós. El potasi ens ajuda a controlar l’hipertensió i l’àcid fólic col·labora a controlar l’anèmia.

Hem de vigilar el seu consum. El més recomanat són uns 25 g diaris. Per a mantenir totes aquestes propietats seria millor consumir-les crues.

Com que ens aporten molta energia, és recomanable menjar-ne quan fem un esforç fisic (esport, excursions, etc.)

En la nostra gastronomia el consum de fruits secs i en especial l’avellana està molt present (com per exemple la Picada catalana).


author
Per David
Entrades recents

Receptes Vegetarianes. Tarragona receptes@receptesvegetarianes.com