Propietats de les baies de goji

Avui parlarem de les baies de goji. Utilitzades a la Xina des de fa més de 6.000 anys. Ajuden al fetge, a la vista i a promoure una gran longevitat. També milloren el nostre sistema inmune.

 

El seu nivell nutricional és importantíssim, és un superaliment.
El 68% de les baies de goji són hidrats de coraboni, un 12% de proteïnes, un 10% de greixos i un 10% de fibra.
100 grams de baies seques són aproximadament unes 370 kcal.
Les baies de goji contenen 19 aminoàcids, minerals i oligoelements (calci, postasi, ferro, zinc i seleni), antoixidants o àcids grasos (omega 3 i 6). Vitamines A, B1, B2, B6, C i E. Contenen caroteneides com el betacaroté, la luteina, licopeno i xanthophyll. Tenen més caroté que la pastanaga. Gràcies a ell ens proporcionen propietats antioxidants. També contenen fibra que ens regula el trànsit intestinal.
En ajuden a millorar entre d’altres el rendiment del fetge, del ronyons i a tractar la pressió arterial alta, diabetis, lumbalgia, vertigen, la vista, ajuden a desintoxicar el nostre organisme, redueixen el colesterol, etc.
La medicina xinessa recomana menjar-ne uns 5-10 grams diaris (unes 25 baies) per obtenir-ne totes les seves propietats i l’energia chi o energia vital. Les podem menjar soles, barrejades en amanides o afegides al iogurt.

author
Per David
Entrades recents

Receptes Vegetarianes. Tarragona receptes@receptesvegetarianes.com