Propietats de l’espinac

L’espinac és un excel·lent recurs natural de vitamines, fibres i minerals, que a comparació amb les carns, ens aporta poques calories i no conté greixos.

És també rica en fitonutrients, especialment el betacarotè i la luteïna, convertint-la en un vegetal amb propietats antioxidants que ens protegeixen del dany cel·lular. Les seves tiges són més riques en fibra que les fulles.L’espinac és ric en vitamines (vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K, com així també vitamines del grup B (B6, B2, B1) i àcid fòlic (vitamina B9) i minerals (destaquen el calci, ferro, potassi, magnesi, manganès i fòsfor). El nom científic és Spinacea oleracea, pertany a la família de les amarantàcies, que no podiodeáceas, igual que les remolatxes, la quinoa i la bleda. Estan disponibles durant tot l’any.

L’espinac està compost majorment per aigua. La quantitat de greixos i hidrats de carboni és molt baixa però és un dels vegetals que conté més proteïnes.

 

També és una bona font d’àcids grassos Omega-3.

A continuació, es mostra una taula comparativa de les propietats nutricionals dels espinacs bullits sense sal o crus en una porció de 100 grams.

 

 

Taula extreta del Departament d’Agricultura d’USA – National Database.

L’espinac és una excel·lent font de ferro.

Augmenta la força muscular.

 

És un regulador de la pressió arterial.


author
Per David
Entrades recents

Receptes Vegetarianes. Tarragona receptes@receptesvegetarianes.com