Què és el Bimi?

Fa poc que he descovert el bimi. És una verdura de la família de les crucíferes. És un creuament entre el bròquil i un tipus de col oriental anomenada Kai-lan.

Ara ha arribat al nostre país però al 1993 es van començar a plantar aquesta verdura al Japó.

Es pot menjar tot, des del tronxo a les fulles. Encara que s’assembla molt al bròquil no té el mateix gust. És molt més suau.

Com el podem menjar?

El bimi és una hortalissa molt versàtil i de fàcil preparació. El podem menjar cru. És ideal per menjar en amanides o com apompanyament. Si no el volem menjar cru ho podem cuinar com a qualsevol altre verdura (al vapor, a la plantxa, o sofregit amb una mica d’oli) entre 3 i 5 minuts. És preferible que quedi al dente perquè no perdi les seves propietats.

El Bimi és perfecte per a aquelles persones que busquen el benestar a través de l’alimentació sense renunciar al plaer del sabor. Pel seu aspecte i sabor lleuger, com a acompanyant, el bimi realça qualsevol plat. És el complement ideal, així com també es converteix en un plat deliciós per si sol. El seu sabor suau i dolç i la seva textura tendra conquesta fins als paladars més exigents. Resulta molt atractiu també per als nens pel que pot utilitzar-se per introduir en la seva dieta les verdures.

A la peninsula el bimi es conrea principalment a la Regió de Múrcia, encara que també en algunes altres localitzacions de l’àmbit proper a la costa mediterrània. Sent les zones altes i d’interior seu millor emplaçament per al cultiu estival. Per tant, està disponible els 12 mesos de l’any.

Propietats

El Bimi compta amb 10 nutrients essencials que el fan únic, a més de fibra vegetal, excel·lent per afavorir el trànsit intestinal i facilitar la digestió.

Conté Potasi, Calci, Folato. Disposa de més zinc, àcid fòlic, antioxidants, proteïnes i vitamina C que els espàrrecs verds, el bròquil tradicional, la col arrissada i els espinacs.

Conté el doble de vitamina B6 que els pèsols o les pastanagues, el que ajuda a prolongar la seva esperança de vida saludable.

En molts casos, el bimi té un valor nutricional superior a altres verdures: Com per exemple; 7/10 davant espàrrecs, 8/10 vs pèsols, 10/10 vs tomàquets, 9/10 vs xampinyons, 9/10 vs mongetes tendres i 8/10 vs pebrots.

És una de les millors fonts vegetals d’aquesta vitamina E, que evita la degeneració tant de les artèries com del cervell. Cada 100 grams de Bimi equivalen a 33 calories.

Per tot això, Bimi es converteix en un aliment molt nutritiu que, per la seva elevada fibra dietètica i el seu baix contingut en greixos, li atorguen el caràcter d’aliment ideal per a la dieta de tota mena de persones. Estem segurs, que resultarà un plaer conèixer-lo.

 

Feu clic aquí per anar al Facebook

 

Feu clic aquí per anar a la web

 

Feu clic aquí per anar a l’Instagram

 

 


author
Per David
Entrades recents

Receptes Vegetarianes. Tarragona receptes@receptesvegetarianes.com