Què és la soja texturitzada?

Aquesta setmana la vull dedicar a la soja texturitzada. Primer us explicaré que és, i cada dia us presentaré una recepta.

Gràcies a aquest producte podem fer infinitats de receptes a baix cost i molt fàcils de realitzar. Com que és deshidratat tothom, fins i tot per a una persona sola, pot utilitzar-ho. Hem de comptar 20 g. per persona.

La soja texturitzada és un concentrat de proteïna a partir dels grans de la soja. S’obté després d’extreure l’oli i la pell de la soja deshidrant-la.

Podem trobar diversos tamanys, des de quasi molguda a trossos molt grans. Depén del menjar que volguem fer, escollirem una o l’altra.

Pel seu aspecte i consistència, quan està hidratada, imita molt bé a la carn. Per preparar-la hem de deixar-la en remull uns minuts, llavors podem fer hamburgueses, mandonguilles, croquetes, acompanyar espaguetis, nuggets, etc.

Informació nutricional:
  • 53% de proteïnes (més del doble que la carn).
  • 1% de greixos.
  • 5% de minerals.
  • 35% d’hidrats de carboni.
Per a tenir una correcta nutrició és bo anar alternant la dieta: tofu, soja germinada, llegum, etc.

Tal i com he dit abans, durant aquesta setmana, cada dia trobareu una recepta utilitzant la soja texturitzada. (Les podeu trobar totes juntes aquí)Desitjo que us agradin.


Receptes Vegetarianes. Tarragona receptes@receptesvegetarianes.com