Què és la soja texturitzada i les seves propietats

Aquesta setmana la vull dedicar a la soja texturitzada. Primer us explicaré que és, i cada dia us presentaré una recepta.

Gràcies a aquest producte podem fer infinitats de receptes a baix cost i molt fàcils de realitzar. Com que és deshidratat tothom, fins i tot per a una persona sola, pot utilitzar-ho. Hem de comptar 20 g. per persona.

La soja texturitzada és un concentrat de proteïna a partir dels grans de la soja. S’obté després d’extreure l’oli i la pell de la soja deshidrant-la.

Podem trobar diversos tamanys, des de quasi molguda a trossos molt grans. Depén del menjar que volguem fer, escollirem una o l’altra.

Pel seu aspecte i consistència, quan està hidratada, imita molt bé a la carn. Per preparar-la hem de deixar-la en remull uns minuts, llavors podem fer hamburgueses, mandonguilles, croquetes, acompanyar espaguetis, nuggets, etc.

Informació nutricional:
  • 53% de proteïnes (més del doble que la carn).
  • 1% de greixos.
  • 5% de minerals.
  • 35% d’hidrats de carboni.
Per a tenir una correcta nutrició és bo anar alternant la dieta: tofu, soja germinada, llegum, etc.

Tal i com he dit abans, durant aquesta setmana, cada dia trobareu una recepta utilitzant la soja texturitzada. (Les podeu trobar totes juntes aquí)Desitjo que us agradin.


author
Per David

Receptes Vegetarianes. Tarragona receptes@receptesvegetarianes.com