TempehTarragona

Este post está también disponible en: Spanish

Fa un temps us vaig parlar del Tempeh (feu clic aquí per veure’n les propietats) . Avui tinc el plaer de presentar-vos a Tempeh Tarragona. És un equip que neix al gener de 2018 amb molta il·lusió de promocionar aquest gran aliment, el Tempeh de Llegums, que fabriquen de forma totalment artesanal, sense pasteuritzar ni afegir elements químics per a la seva elaboració.

Resumint molt, la seva fabricació és tan simple com cuinar el llegum durant 20 minuts, es barreja amb el fong Rizopus oligosporus i es deixa actuar durant tres dies a una temperatura estable a la incubadora, donant lloc al naixement d’un maó de color blanc amb un aroma molt peculiar a fermentat, entre nou, formatge fresc i bolets de tardor.

El seu sabor és agradable, tendre i deliciós. Segons com ho marinem o li agreguem espècies pots aconseguir un plat que moltíssimes persones desitjarien tenir cada setmana a la seva taula. Aquest aliment és molt versàtil i conté molta proteïna d’alta qualitat, ja que la funció del fong, a part de fixar els grans per una gran tela blanca, consumeix gran part dels hidrats de carboni del llegum, deixant tota la proteïna, seus aminoàcids i la vitamina B12 en gran quantitat i qualitat.

Proteïna d’alta qualitat a partir de llegums com el cigró, els fesols, la soja .. A més a més servirà per mantenir la dieta a ratlla, ja que 100 grams de Tempeh de soja només contenen 157 calories, és molt baix en greixos saturats i no té res de colesterol. Una de les qualitats més important és que és de les poques fonts de vitamina B12 que hi ha al món vegetal, juntament amb algunes algues i derivats de la soja. Una ració de 100 grams de Tempeh de soja proveeix a un adult d’aproximadament el 120% de la quantitat diària aconsellada d’aquesta vitamina. I per si això no fos poc, el fong utilitzat perquè el Tempeh es fermenti “Rizhopus” produeix un agent natural antibacterià estable a la calor que actua com a antibiòtic contra alguns microorganismes que provoquen malalties. Els agents bactericides del Tempeh inhibeixen el creixement d’alguns bacteris, especialment les que intoxiquen als aliments, de manera que gràcies a mantenir el Tempeh en la nostra dieta podem augmentar la resistència del cos a les infeccions.

Com a substitut de la proteïna animal és fabulós, per a aquelles persones que decideixin fer el pas a ser vegetarians o vegans, això no pot faltar en la seva dieta. I per a les persones que vulguin deixar de consumir tanta proteïna animal i vulguin donar el pas a obrir-se al món vegetal, des TempehTarragona us animen a provar-ho encara que només sigui una vegada!

Tenen les següents varietats:

  • Tempeh de Soja: alt en proteïnes, conté isoflavones, ideal per equilibri hormonal, enforteix els ossos, ideal per a esportistes.
  • Tempeh de Cigró: és ric en lecitina, alt en magnesi i triptòfan, conté coure i zinc.
  • Tempeh de Fesol Negre: Font de flavonoides antocianinics, lluita contra els radicals lliures, elimina metalls pesats.
  • Tempeh de Fesol Pinta: Sense greix, aporta 292 calories, vitamina A, C, B3 i B9, conté ferro, fibra, potassi, calci i fòsfor.
  • Tempeh de Fesol Blanc: Alt en fibra, ferro, àcid fòlic, turó, calci, potassi, fòsfor i magnesi.
  • Tempeh Mixt: Alt en vitamina B12, sabor més que exquisit i una gran varietat de nutrients que no s’aconseguirien d’una altra manera ja que per ser fermentat tot i que es una barreja de llegums es digereix perfectament.

Si voleu contactar amb ells és tan fàcil com dirigir-vos a les seves xarxes socials:

Feu clic a l’icona per anar al seu Facebook

Feu clic aquí per anar al seu Instagram

o trucar al 647 29 73 99.

Us elaboraran la varietat que vosaltres desitgeu en fer el vostre encàrrec.


Deixa el comentari

author
Per David

Receptes Vegetarianes. Tarragona receptes@receptesvegetarianes.com